Zijn elektrische fietsen de moeite waard?

Kortom, elektrische fietsen zijn ongeveer drie keer goedkoper in gebruik dan auto's vanuit het perspectief van de huidige brandstofkosten. Naast de bedrijfskosten van gebruikers kosten ze ook minder in termen van negatieve externe effecten omdat ze geen plaatselijke vervuiling veroorzaken. E-bikes zijn geweldig, maar auto's ook en zelfs wanneer zelfrijdende elektrische auto's de eigendomskosten vervangen en vervuiling verminderen, zal er nog steeds enorme waarde zijn aan fietsen. En waarom zou u geen geassisteerde cyclus hebben?.

Plat rijden is eigenlijk niet slecht met een gewone fiets. Ik zou daar niet veel problemen mee hebben en zou ervan genieten. De vraag of een elektrische fiets de moeite waard is, gaat er meestal van uit dat een elektrische fiets meer kost dan een gewone fiets. Terwijl de goedkoopste elektrische fietsen meer kosten dan de goedkoopste gewone fietsen, kosten veel gewone fietsen meer dan elektrische fietsen.

Dit dilemma is voor sommige mensen een doorslaggevende factor om een gewone fiets te kiezen. Terwijl de batterijen steeds beter worden, heb je onderweg verschillende back-upbatterijen nodig met oplaadmogelijkheden of moet je een gewone fiets kopen als je lange ritten maakt. Voor degenen die naar het werk fietsen, zijn ze een waardevolle aankoop. Met de motorondersteuning kunt u op tijd aankomen, maar iets minder zweterig dan wanneer u op een niet-gemotoriseerde fiets zou aankomen.

Ter vergelijking: 30% van de mensen met elektrische fietsen gebruikt ze één keer per dag, terwijl maar liefst 81% er minstens één keer per week mee rijdt. Dat betekent dat e-bike-gebruikers twee keer zoveel kans hebben als gewone rijders om erop uit te trekken en te rijden. Ja, rijden op een e-bike is vergelijkbaar met het rijden op een gewone fiets, maar zodra je de motor inschakelt, zul je merken dat elke keer dat je op de pedalen drukt - afhankelijk van de instelling die je gebruikt - je drie, vier, vijf of misschien zelfs wel 10 pedaalslagen meer voor je geld krijgt. Zijn elektrische fietsen het waard? Zijn e-bikes het geld waard? E-bikes zijn het geld zeker waard, gezien de voordelen die ze bieden - een gezonde dosis lichaamsbeweging, gratis parkeren, geen gasemissies, en het verhelpen van het „gebrek aan vermogen” -nadeel dat gepaard gaat met een traditionele fiets.

Een vergelijkbare klasse elektrische fietsen, speed pedelecs genaamd, bestaat in Europa en is populair geworden voor forenzen. Voor de puurste ervaring zijn speciaal gebouwde e-bikes de juiste keuze (fietsen die zijn ontworpen en verkocht als elektrisch, niet later omgebouwd). Nou, elektrische fietsen bieden dezelfde grote voordelen als traditionele fietsen, waaronder kostenbesparingen (geen vergunning of verzekering vereist), verbeterd welzijn en verbinding met de gemeenschap. Vanwege deze zwaarte en de ondersteunde trapfactor, is het noodzakelijk om te onthouden dat het rijden op een e-bike iets anders is dan rijden op een traditionele fiets.

Degenen die weinig vloeroppervlak hebben, moeten er echter rekening mee houden dat elektrische fietsen vaak veel zwaarder zijn dan hun tegenhangers zonder stroom, vooral als de batterij niet verwijderbaar is. Elektrische fietsen zijn vrij eenvoudig en goedkoop te onderhouden (daarover later meer), en u kunt een flink bedrag besparen op brandstof- en parkeerkosten, en mogelijk ook belasting en verzekeringen. Er zijn enkele recente compromissen gesloten waarbij elektrische fietsen met trapondersteuning ~ 28 mijl per uur kunnen bereiken, maar alleen als de rijder rigoureus trapt. Denk er dus aan dat als u besluit een e-bike te kopen of uw traditionele fiets om te bouwen tot een e-bike, alert en voorzichtig moet zijn.

Als je de initiële kosten van een e-bike wilt verlagen, is een van de beste conversiekits voor elektrische fietsen misschien het overwegen waard. De voordelen van het gebruik van een e-bike zijn onder meer een gezonde dosis lichaamsbeweging, gratis parkeren, geen gasemissies en het verhelpen van het „gebrek aan vermogen” -nadeel dat gepaard gaat met een traditionele fiets. Dit is een afschrikmiddel voor veel mensen, vooral mensen die niet gewend zijn om te fietsen of fysiek niet fit genoeg zijn om er langdurig mee te rijden. Zoals bij elke fiets, is het belangrijk om je off-road e-bike schoon te maken als je klaar bent met plezier, met bijzondere aandacht voor de elektrische componenten.

Ik vind elektrische fietsen opmerkelijk omdat ze het menselijk lichaam en de geest complimenteren terwijl ze ons met anderen verbinden. .

Leave a Comment

Required fields are marked *