Wat is de levensduur van een elektrische fiets?

Gemiddeld gaan e-bikes ongeveer 10 jaar mee. Dat aantal kan hoger of lager zijn, afhankelijk van het type fiets en hoe je hem gebruikt. Als u gewetensvol bent in de zorg voor uw e-bike, kan deze ruim tien jaar meegaan. Verschillende onderdelen zoals motoren en kettingen moeten echter periodiek worden vervangen, zelfs met de juiste zorg.

De motor draait niet altijd en draagt niet te veel gewicht. In plaats daarvan werkt de motor alleen als u het pedaal naar beneden duwt. In plaats van de fiets vooruit te rijden, geeft de motor je gewoon een assist. Elektrische fietsen voor heren hebben motoren die meestal minimaal ongeveer 10.000 mijl meegaan.

Dat betekent dat u waarschijnlijk de remmen, ketting, batterij en in wezen al het andere behalve het frame zult vervangen voordat u de motor moet vervangen. Dus als het vervangen van de motor geen probleem is, hoe zit het dan met de andere onderdelen van de fiets? De meeste elektrische fietsmotoren gaan tussen de 3 en 10 jaar mee. Zoals u kunt zien, kunnen de motoren variëren in levensduur, maar ze worden beschouwd als een van de onderdelen met de langste levensduur. Omdat ze zo integraal zijn in de werking van de fiets, kan de motor vaak de oorzaak zijn van de noodzaak om te upgraden naar een nieuwe elektrische fiets.

Je mag verwachten dat je elektrische fiets net zo lang meegaat (bij regelmatig onderhoud en onderhoud) als een gewone fiets. Tenzij je het verwaarloost in de regen, zou het meer dan 10 jaar moeten meegaan. Een van de zorgen die veel mensen hebben voordat ze op zoek gaan naar elektrische fietsen die te koop zijn, is hoe lang de fiets meegaat. Hoewel een grondige scrub oké is na een modderige rit, maak er geen gewoonte van, omdat dit de levensduur van je elektrische fietsophanging en aandrijflijn kan verkorten.

Mogelijk moet u de banden, ketting, remblokken enz. Verwisselen en misschien een nieuwe batterij aanschaffen tijdens die levensduur, maar de fiets zelf zal, met een beetje zorg en aandacht, nog vele jaren een betrouwbaar vervoermiddel zijn. Slecht opgepompte banden zijn gevoelig voor lekke banden, dus u moet uw elektrische fietsbanden goed oppompen. De kosten van een elektrische fiets stoppen niet bij de kassa en net als een auto zijn er doorlopende onderhouds- en vervangingskosten waarmee u rekening moet houden wanneer u regelmatig een e-bike gebruikt voor woon-werkverkeer of rijden door de stad.

Elektrische fietsen bieden meer dan traditionele fietsen, waardoor het gemakkelijker wordt om te fietsen in plaats van te rijden. Buitenopslag in een onbeschermde ruimte wordt afgeraden omdat de directe temperaturen, zonlicht en vocht je elektrische fiets kunnen beschadigen en de levensduur kunnen verkorten. De meeste onderdelen van de elektrische fiets slijten normaal gesproken evenredig met hun gebruik of liever het aantal kilometers. Een duurdere e-bike voelt vooraf misschien meer als een investering, maar de vrijheid om tijdens de levensduur van de fiets vaak verschillende onderdelen te moeten vervangen, kan de prijs van de fiets meer dan waard zijn.

Daar heb je de gemiddelde levensduur van de e-bike van verschillende onderdelen en hoe je de levensduur van elk onderdeel kunt verbeteren door goed onderhoud. Net als elk ander onderdeel van een fiets, of het nu elektrisch is of niet, hangt de levensduur van een motor af van hoe goed je ervoor zorgt. Over het algemeen gaan elektrische fietsen drie tot vijf jaar mee; daarna begint de levensduur van de batterij af te nemen en begint een motor zonder goed onderhoud zijn efficiëntie te verliezen. Als we nu naar elektrische fietsen kijken, vallen twee cruciale kenmerken echt op: de motor en de batterij.

Leave a Comment

Required fields are marked *