Is het moeilijk om op een elektrische fiets te trappen?

Veel elektrische fietsen trappen gemakkelijk als gewone fietsen. U kunt het bereik dus nog verder uitbreiden door weinig of geen stroom te gebruiken op vlakke oppervlakken en bergafwaarts. De belangrijkste reden dat elektrische fietsen moeilijker te trappen zijn zonder hulp, is dat ze zwaarder zijn dan gewone fietsen. Het grootste deel van dit extra gewicht is afkomstig van het batterijpakket, dat enkele kilo's kan wegen.

Een koppelsensor van goede kwaliteit maakt oneindig veel aanpassingen aan de hoeveelheid ondersteuning die hij u geeft, op basis van hoe hard u op de pedalen trapt. Loop harder en het zal je meer helpen, loop zachtjes en het zal de stroom terugzetten. Met hoogwaardige koppeldetectie (zoals in onze Bosch- en Shimano-fietsen) voelt het vloeiend aan bij je pedaalslagen en moedigt het je bijna aan om harder te lopen, maar alleen zoveel als je comfortabel bent. De technologie verdwijnt en je voelt gewoon het plezier van het rijden, zij het met bovenmenselijke benen.

Na het rijden op een van deze fietsen heb je altijd het gevoel dat je een goede fietstocht hebt gemaakt, maar je hebt geen heuvels op hoeven te worstelen. Het is vloeibaar, net als fietsen. Alle elektrische fietsen kunnen net als gewone fietsen worden betrapt, maar afhankelijk van het type e-bike hoef je misschien helemaal niet te trappen. Sommige elektrische fietsen hebben een functie genaamd trapondersteuning, waarbij de elektromotor je in feite een boost geeft terwijl je gaat, waardoor het gemakkelijker wordt om te trappen.

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan Pedelecs boven het idee van elektrische gasfietsen, vanwege het grotere bereik en de lichte oefening die ze bieden. Net als een gewone fiets heeft een elektrische fiets een stuur, een frame, een zitje, twee banden, versnellingen en ketting, pedalen en remmen. Gemiddeld kunnen elektrische fietsen 16 tot 28 mijl per uur gas geven, afhankelijk van het model, en de motorvermogens zijn doorgaans 250 tot 500 watt. Omdat ze nog steeds als fietsen worden geclassificeerd, hebben elektrische fietsen bepaalde beperkingen op hun prestaties.

Hoewel elektronische fietsen in letterlijke zin niet moeilijker te trappen zijn, vergen ze meer inspanning dan gewone fietsen. Elektrische fietsen overdrijven dit door sneller te zijn dan andere fietsers, maar ook vanwege een mismatch van visuele signalen. Elektrische fietsen zijn zwaarder en schakelen terwijl je niet rijdt is moeilijker vanwege dat gewicht. Wat betreft elektrische fietsen die u helpen zodra u begint te trappen, kunt u verwachten dat de motor u vrijwel onmiddellijk een boost geeft.

Je moet oefenen met het rijden op je elektrische fiets, zowel met als zonder de hulp van de batterij. Als je het echter kunt, pak dan de achterkant van de fiets op en draai de pedalen een paar keer terwijl je naar een gemakkelijke versnelling schakelt. Als je eenmaal gewend bent aan het trappen en rijden op je e-bike, dan is het makkelijker om te trappen dan een gewone fiets. Naast de fijne kneepjes van het begrijpen van uw remmen en ervoor zorgen dat ze werken, zijn er enkele specifieke kenmerken van elektrische fietsen waarmee u rekening moet houden.

Het kan echter ook zijn dat het niet mogelijk is om te schakelen en te beginnen met rijden zonder de elektrische ondersteuning, vanwege het gewicht van een elektrische fiets. Elektrische fietsen hebben een kleine motor die meestal deel uitmaakt van de kettingaandrijving bij de pedalen, of in sommige gevallen is het ingebouwd in de naaf van het voor- of achterwiel.

Leave a Comment

Required fields are marked *