Hoeveel verschil maakt een elektrische fiets?

Degenen die e-bikes reden, rapporteerden langere gemiddelde reisafstanden voor zowel e-bike (9, 4K) als conventionele fietstochten (8, 4K), terwijl hun conventionele fiets-tegenhangers kortere ritten registreerden (4, 8K). Bovendien, de dagelijkse reisafstanden voor e-bikers bedroegen gemiddeld 8K, terwijl conventionele fietsers 5, 3K registreerden. Over het algemeen is het niet zo anders om op elektrische fietsmodellen te rijden. Ze hebben dezelfde stijl van wielen, sturen en framestijlen als een gewone fiets.

Bovendien werken ook de mechanische componenten, zoals de pedalen en remmen, allemaal op precies dezelfde manier. Het enige opvallende verschil tussen een elektrische fiets en een gewone fiets is het toegevoegde batterijpakket, een motor en in sommige modellen een beeldscherm. De batterij drijft de motor aan, die ondersteuning biedt tijdens het trappen en helpt bij het voortstuwen van de fiets. Het belangrijkste verschil tussen een normale fiets en een e-bike is de motor.

Trappen op een e-bike is minder werk omdat ze je kracht geven tijdens het trappen, maar met ebikes kun je met minder moeite verder gaan. De kosten van e-bikes variëren afhankelijk van het type batterij dat ze gebruiken, maar ze zijn over het algemeen veel duurder dan hun niet-elektrische tegenhangers omdat ze extra componenten en schakelingen bevatten. Meer dan 100 miljoen Amerikanen springen op de fiets en maken minstens één keer per jaar een fietstocht. Sommigen doen het voor de lol, terwijl anderen hun fiets gebruiken om naar het werk te rijden.

Maar om welke reden dan ook, er zijn veel mensen die nog steeds aarzelen om op e-bikes te rijden in tegenstelling tot gewone fietsen. Hier zijn 10 redenen waarom e-bikes beter zijn dan traditionele fietsen. Maar als je op een e-bike rijdt in plaats van een gewone fiets, kom je veel sneller van punt A naar punt B. Met de meeste elektrische fietsen kun je 15 tot 20 mijl per uur bewegen.

Zo kom je snel overal waar je heen wilt. Een specifiek onderzoek dat werd uitgevoerd door het Transport Research Laboratory toonde aan dat bijna 50 procent van de mensen met gewone fietsen deze slechts één keer per week gebruikt. Ter vergelijking: meer dan 80 procent van de mensen met e-bikes gebruikt ze één keer per week, waarbij ongeveer 30 procent van de mensen ze minstens één keer per dag gebruikt. Evenzo, als je niet zo jong of fit bent als vroeger, of je omgeving gevuld is met steile heuvels, zorgen elektrische fietsen ervoor dat fietsen veel gemakkelijker en minder ontmoedigend aanvoelt.

Dit soort fietsen is meestal gemaakt voor reizen over lange afstanden en heeft functies zoals bagagerekken, drop-bars, comfortabele zadels en gebruiken vaak bredere banden dan andere soorten fietsen. Als je actiever wilt zijn tijdens je woon-werkverkeer, bijvoorbeeld als je wat lichaamsbeweging wilt combineren met naar je werk gaan, is een gewone fiets misschien beter. Als je hem gebruikt voor woon-werkverkeer of het afleggen van lange afstanden, wil je misschien een elektrische fiets om de reis gemakkelijker te maken. Deze elektrische ondersteuningsfiets kan tot 55 km rijden op één lading, afhankelijk van de gekozen vermogensinstelling en helpt u uw bestemming gemakkelijker te bereiken.

Als u echter op zoek bent naar een fiets die u tijdens de zomermaanden kunt uitstappen om door het park te fietsen, of als u niet ver reist, is een gewone fiets misschien prima voor u. Als u van plan bent om een fiets te gebruiken voor woon-werkverkeer of lange afstanden, kunt u overwegen om een elektrische fiets te kopen voor een gemakkelijkere rit. Je kunt met de fiets naar je werk rijden, naar de sportschool, naar het huis van je vriend, of waar je ook heen wilt. Als je ooit merkt dat de wind een fietstocht te moeilijk voor je maakt, gebruik je e-bike dan in je voordeel.

Het lijkt erop dat je meer geneigd bent om je fiets eruit te trekken en erop te rijden als hij is uitgerust met elektriciteit.

Leave a Comment

Required fields are marked *