Hoe werken elektrische fietsen?

Sommige ontwerpen laten de fiets bewegen. elektrische fietsen gebruiken een motor om de beweging van de pedalen te ondersteunen, waardoor fietsen minder belastend wordt. Sommige ontwerpen zorgen ervoor dat de fiets op eigen kracht van de motor vooruit kan bewegen, terwijl andere uw hulp nodig hebben om te trappen. Door pedalen geactiveerde systemen bieden elektrische ondersteuning wanneer u op de pedalen drukt.

Het is niet nodig om gas te geven - eenvoudig trappen is voldoende. Elektrische fietsen met pedaalgestuurde systemen hebben een controller op het stuur waarmee u het ondersteuningsniveau kunt aanpassen dat u tijdens het trappen krijgt. U kunt de hoeveelheid assistentie kiezen die u wilt, variërend van geen assistentie tot veel hulp. In de kern is een elektrische fiets een gewone duwfiets.

Ze vertrouwen gewoon op extra componenten die samenwerken om het te laten werken; een elektromotor, de batterij, de sensor en het elektrische display. Al onze elektrische fietsen maken gebruik van trapondersteuning. Hier wordt de motor alleen geactiveerd als de pedalen al in beweging zijn. Hierdoor kan de rijder nog steeds trainen, maar met een extra boost om zijn rit gemakkelijker te maken.

Hieronder leggen we uit hoe de belangrijkste componenten van een elektrische fiets werken. Over het algemeen zijn e-bikes fietsen met een op batterijen werkende „assist” die wordt geleverd via trappen en, in sommige gevallen, een gashendelaar. Wanneer je de pedalen op een e-bike met trapondersteuning duwt, grijpt een kleine motor in en geeft je een boost, zodat je heuvels op kunt ritsen en over moeilijk terrein kunt cruisen zonder jezelf te vergassen. Ook wel „elektrische fietsen” genoemd, voelen ze zich net als conventionele fietsen, maar beter”, zegt Ed Benjamin, senior managing director bij het adviesbureau EcycleElectric.

Een elektrische racefiets geeft bijvoorbeeld eerder de voorkeur aan een lichtgewicht systeem met een soepele vermogensafgifte, terwijl een motor op een elektrische mountainbike met hoge specificaties waarschijnlijk meer koppel biedt voor offroad-mogelijkheden. Elektrische fietsen zijn doorgaans zwaarder dan niet-elektrische fietsen, dus het extra gewicht moet worden overwogen bij de remafstand en veiligheid. Hij hield van grind voordat het zelfs maar werd uitgevonden, reed op een cyclocrossfiets over de South Downs en langs modderige paden door de Chilterns. Dus, nu we de belangrijkste componenten kennen, hoe gebruik je een elektrische fiets? Al onze Raleigh elektrische fietsen hebben de trapondersteuning, wat betekent dat u moet trappen om de elektrische ondersteuning te laten werken.

Samen met spanning en ampère-uren informeert het wattage je over de potentiële snelheid en prestaties van je fiets. Niet langer bedient een gashendels de ingang van de motor, met de beste elektrische fietsen van dit moment wordt uw trapkracht geaccentueerd door de motor. Het extra gewicht dat gepaard gaat met elektrische fietsen is de moeite waard om in gedachten te houden als u uw machine overal moet tillen of vervoeren. Met drop-handlebars zijn ze ontworpen om snel te rijden en zijn ze meestal relatief licht van gewicht (wat elektrische fietsen betreft), om te helpen bij het hanteren en bergbeklimmen.

Het doet dit door de elektriciteit van de batterij sneller naar de motor te krijgen in vergelijking met batterijen met een lagere spanning. Het elektrische assortiment van Raleigh omvat motoren van een aantal fabrikanten, afhankelijk van de behoeften en vereisten van het rijder- en fietsmodel. Ze kunnen ook spatborden hebben (of de oogjes om spatborden over de volledige lengte toe te voegen), een rek en lichten, en hebben soms een doorstapframeontwerp om het gemakkelijker te maken om op en van de fiets te springen. Interessant is, zegt Benjamin, mensen die nog niet „fietsers” zijn, de neiging hebben om eerst aangetrokken te worden tot gasfietsen, maar zich dan omdraaien en een trapondersteuning kiezen voor hun volgende aankoop.

E-bikes zijn verkrijgbaar in fat-, cargo-, forenzen-, recreatieve, hardtail-, full-suspension mountain- en zelfs performance racefietsstijlen. De controller is verkrijgbaar in verschillende stijlen en stelt u in staat om de elektrische ondersteuning op uw elektrische fiets te bedienen en is een belangrijk onderdeel van de manier waarop elektrische fietsen werken. Elektrische fietsen zijn zwaarder dan gewone fietsen en er is een grote variatie in het gewicht van e-bike-motoren en -batterijen. Paul rijdt al sinds zijn tienerjaren en schrijft al bijna tien jaar over fietstechnologie.

.

Leave a Comment

Required fields are marked *