Hebben elektrische fietsen een vergunning nodig?

E-bikes zijn niet onderworpen aan de registratie-, licentie- of verzekeringsvereisten die van toepassing zijn op motorvoertuigen. De staat New York staat registratie van elektrische fietsen niet toe. Het heeft geen kenteken. Je hebt geen rijbewijs nodig.

Je kunt ermee rijden op fietspaden. Zelfs als je in de meeste landen een elektrische fiets mag kopen, kunnen ze andere wetten en regels hebben als het gaat om het gebruik ervan. Je kunt in vrijwel elk land een elektrische fiets kopen, maar zoals je je kunt voorstellen verschillen van regio tot regio. Toch is het nog steeds geweldig dat je hier naar eigen inzicht en zonder grote beperkingen op de elektrische fiets kunt rijden.

Daarom moet u vaststellen of het rijden op een elektrische fiets in uw specifieke land in orde is of niet. In alle acht Canadese provincies - Alberta, British Columbia, Ontario, Manitoba, New Brunswick, Newfoundland, Nova Scotia, Quebec, Prince Edward Island en Saskatchewan - kun je op een elektrische fiets rijden. Fiets met elektrische ondersteuning - meerdere fietsklassen met een elektromotor en bedienbare pedalen. Er zijn acht extra staten met een vorm van e-bike-wetgeving die door People for Bikes acceptabel wordt geacht, wat betekent dat e-bikes worden gereguleerd als een traditionele fiets en geen vergunning of registratie vereisen, naast een paar andere criteria.

De AVS definieert de elektrische fiets als een gewone fiets met een hulpmotor van maximaal 200W. Gelukkig worden elektrische fietsen hier gezien als gewone fietsen, dus je hebt geen rijbewijs nodig om er een te gebruiken. EVELO raadt ten zeerste aan om contact op te nemen met de stad, provincie, staat en andere lokale instanties voor de meest recente wetten die het juiste, legale gebruik van elektrische fietsen in uw regio regelen. Elektrische fietsen %26 Meer grafiek (Engelse pdf) Bicicletas eléctricas y más (Spaanse pdf) (Chinese pdf).

Deze wetten lijken misschien vervelend, vooral gezien het feit dat ze van toepassing zijn op zoiets eenvoudigs en alledaags als een fiets. Zoals je kunt zien, kun je, afgezien van een paar regio's zoals Hong Kong, vrijwel overal ter wereld een elektrische fiets gebruiken. Dit wettelijk kader plaatst e-bikes in drie categorieën op basis van een paar factoren en reguleert e-bikes vrijwel hetzelfde als traditionele fietsen, wat betekent dat er geen speciale e-bike-licenties vereist zijn en geen registratie.

Leave a Comment

Required fields are marked *