Heb je een rijbewijs nodig om op een elektrische fiets te rijden?

Elektrische fietsen worden op dezelfde manier behandeld als gewone fietsen. Ze hebben geen registratie nodig en je hoeft geen vergunning bij je te hebben. Iedereen, inclusief passagiers op een e-bike van klasse 3, moet een helm dragen, en alleen mensen ouder dan 15 kunnen deze klasse voertuigen besturen. Elke staat heeft zijn eigen regels voor elektrische fietsen.

Staten die elektrische fietsen als vergelijkbaar beschouwen als fietsen, hebben geen rijbewijs nodig om erop te rijden, terwijl staten die e-bikes als bromfietsen zien er een nodig hebben, samen met de registratie ervan. De staat New York staat registratie van elektrische fietsen niet toe. Het heeft geen kenteken. Je hebt geen rijbewijs nodig.

Je kunt ermee rijden op fietspaden. Bovendien worden e-bikes met 2 of 3 wielen, goed functionerende pedalen en een elektromotor die minder dan 750 W genereert en alleen met een snelheid van minder dan 20 km/u kunnen rijden wanneer ze alleen door de motor worden aangedreven, beschouwd als elektrische fietsen met lage snelheid en kunnen dat niet zijn geclassificeerd als motorvoertuigen. Individuele gemeenten kunnen ook hun eigen wetten met betrekking tot e-bikes vaststellen, dus het is de moeite waard om op te zoeken welke beperkingen en licentievereisten specifiek kunnen zijn voor uw gemeente voordat u de straat of de paden op gaat. De Hudson River Greenway heeft een specifiek verbod op elektrische motorvoertuigen zoals e-bikes en gemotoriseerde scooters.

Dat betekent dat je je eigen fiets helemaal opnieuw kunt bouwen, een kit aan een bestaande fiets kunt toevoegen of je elektrische fiets kunt aanpassen voor meer vermogen, een grotere batterij of betere software. In recente wijzigingen zijn alle klassen elektrische fietsen nu toegestaan in New York City, waarbij de rest van de staat alleen klasse 1 en 2 toestaat. Voor degenen die hierboven zijn vermeld omdat ze een of andere vorm van licentie vereisen, moeten e-bike-rijders de licentieleeftijd hebben om een elektrische fietslicentie te verkrijgen. Fiets met elektrische ondersteuning - meerdere fietsklassen met een elektromotor en bedienbare pedalen.

Zelfs binnen de California Vehicle Code kan het van alles zijn, van een bromfiets tot een elektrische fiets, en de vereisten met betrekking tot de vergunning variëren ook. Grappig, maar omdat ze niet voldoen aan de bovengenoemde definitie, worden deze elektrische fietsen meegenomen voor motorvoertuigen en vallen ze dus onder de DOT- en NHTSA-voorschriften met betrekking tot hun veiligheidsregels. Een twee- of driewielig voertuig met volledig bedienbare pedalen en een elektromotor van minder dan 750 watt (1 uur) Dat betekent ook een kenteken - hoewel je nog steeds een label op de fiets nodig hebt met zijn topsnelheid, klasse en wattvermogen.

Leave a Comment

Required fields are marked *